Nostalgische brandweerauto

Tijdens Koningsdag is een nostalgische brandweerauto aanwezig. Iedereen die geinteresseerd is kan deze 's middags komen bekijken en het is zelfs mogelijk mee te rijden als deze een rondje door Someren maakt! De brandweerauto (en dus ook de instap- en uitstapplaats) is bij locatie voorheen Thijssen Sport.

Route kinderfietstocht

Vanwege het feit dat we steeds minder vrijwilligers hebben om mee te helpen voor een veilige route en we gemerkt hebben dat vooral bij de supermarkt mensen niet meer het geduld hebben even te wachten tot de kinderfietstocht voorbij is, hebben we gemeend de route om te moeten leggen naar een route die goed te beveiligen is door ons en waarbij ook minder auto's te verwachten zijn. 

 

De route is als volgt:

Start voor het gemeentehuis.
Einde plein linksaf straat in.
Bij ijssalon linksaf de Postelstraat in.
Na ongeveer 200 meter de Molenstraat in.
Eerste straat linksaf (Molsterstraat).
Einde Molsterstraat linksaf de Hoormanstraat in.
Einde Hoormanstraat rechtsaf terug de Postelstraat in.
Einde Postelstraat naar rechts richting Wilhelminaplein.
Voor het Wilhelminaplein bij pand voorheen Thijssen Sport is de finish met voor iedere deelnemer/deelneemster een lekkere verrassing!

 

Oranje-jeugdmarkt

Op Koningsdag kun je je oude speelgoed op de Oranje-jeugdmarkt verkopen vanaf 8.30 uur.  De kraampjes kunnen worden ingericht vanaf 07.30 en het Oranjecomité bepaalt de indeling. Reserveren voor de kraampjes is niet mogelijk, verdeling gebeurt op basis van wie het eerst komt heeft eerste keuze (in overleg met het Oranjecomité).

 

Het Wilhelminaplein hebben we hiervoor gezellig ingericht met kraampjes maar je kunt ook met je eigen kleed of zeil een leuk verkoopplekje maken. Verkoop je oude puzzels, spelcomputer, poppen of iets dergelijks en maak er een leuke dag van. Er mogen geen dieren, planten of voedsel worden verkocht. In de loop van de ochtend zal ook de burgemeester de kindermarkt  bezoeken.

 

Vertel iedereen dat je op de Oranje-jeugdmarkt zit en dat je leuke spulletjes in de aanbieding hebt. Neem na de markt de spullen die je niet hebt verkocht mee naar huis, wie weet verkoop je het de volgende keer wel!

 

Speel je een instrument? Misschien mag je het meenemen naar het Wilhelminaplein en laat je daar horen wat je kunt. Alleen of misschien samen met je vrienden of vriendinnen. Een extra zakcentje houd je er altijd aan over!

 

Het gaat een hele leuke dag worden. Het Oranjecomité wenst jullie in ieder geval heel veel plezier. 

 

We zien je op het Wilhelminaplein!

Jeugd Speledonckers

Ook dit jaar is de jeugd van de Speledonckers aanwezig om hun nieuwste voorstelling Rapunzel te promoten! Dus kom kijken en laat je verrassen door deze jonge groep van enthousiaste toneelspelers en toneelspeelsters!

Optreden showgroep Somerens Lust

Dit jaar brengt muziekvereniging Somerens Lust tijdens de aubade hun nieuwe showgroep Somerens Lust mee. Zij zullen een optreden verzorgen op het plein voor alle aanwezigen.

Scouting Someren

Scouting Someren pakt dit jaar uit met Koningsdag in Someren. Met een aantal verschillende (oud-Hollandse) spelen willen ze zich voorstellen aan de Somerense jeugd. Als je geinteresseerd bent in de scouting, vraag dan vrijblijvend meer info aan de aanwezige leden van de scouting.

jeugdbrandweer Asten/Someren

Ook dit jaar is de jeugdbrandweer Asten/Someren weer aanwezig!

Bij de jeugdbrandweer Asten/Someren worden op een speelse manier de beginselen van de brandweer bijgebracht. Hoe blus je nou een brand en hoe kan je mensen vinden in een gebouw wat vol met rook staat? Dat soort zaken oefenen wij als jeugdbrandweer Asten/Someren regelmatig! Het is een energiek team wat er altijd 100% voor gaat.

Dus is een brand blussen wel iets voor jou? Wij zien jou graag verschijnen tijdens Koningsdag om met ons kennis te maken! 

Diverse activiteiten

Naast de andere activiteiten die op deze pagina in de spotlight gezet zijn, zijn er nog een aantal andere (kleinere) activiteiten tijdens Koningsdag op het Wilhelminaplein zoals:. 

- schminken. Kinderen kunnen hier geschminkt worden.

- Jeugdspelen. Een kraam met allerlei jeugdspelen verzorgd door Scouting Someren

- (Mega)bellenblazen. Probeer zelf een zo groot mogelijk bel te 'blazen'! (afhankelijk van het weer gaat dit door).

- Ballonnenclown is aanwezig waar je de meest vreemde ballonnencreaties kunt laten maken.

 

En kom (gratis) popcorn eten bij de popcornkraam en/of een pannenkoek bij de pannenkoekenkraam!

Oranje-gezinsfietstocht

Op Koningsdag organiseert het Oranjecomité Someren wederom een Fiets- en fotopuzzeltocht voor jong en oud. Puzzelen mag en is niet verplicht. De fietstocht van +/- 25 kilometer gaat over veilige verharde paden en start om 13.30 uur vanaf Uncle Buck op het Wilhelminaplein.

Halverwege de tocht is er een rust ingepland waar u een versnapering wordt aangeboden. Uiteraard kunt u zelf meerdere stops inplannen.

Graag zien wij u voor 17.00 uur weer terug op het Wilhelminaplein. Daar maakt u kans op het winnen van een taartbon.

Extra attracties

Voor de jeugd basisschool en middelbare school 

Met Koningsdag hebben we ook een aantal extra attracties zoals de Bungee Jump trampoline en de Megasweeper. attractie3