Open podium tijdens Koningsdag!

Kun jij zingen, dansen, goochelen, turnen, moppen tappen of iets totaal anders …? Doe je dit alleen
of in een groepje? En droom je ervan om hiermee een keer op het podium te staan? Meld je dan aan
voor het Open Podium tijdens Koningsdag op het Wilhelminaplein in Someren.


Alle kinderen van 4-14 jaar mogen zich aanmelden om hun act op te voeren op het podium. In
maximaal 6 minuten mag je jouw talent laten zien aan het publiek. Wil je niet meedoen maar wel
komen kijken? Vanaf 13.30 uur gaat de show van start.

 

Je kunt je aanmelden door te mailen naar oranjecomitesomerendorp@gmail.com. Dan zorgen wij
ervoor dat je een mooi plekje krijgt in het programma. Vind je het spannend en wil je liever op
Koningsdag zelf bekijken of je meedoet? Dat kan natuurlijk ook! Dan mag je je op 27 april ter plekke
aanmelden.

Koningsdag Open Podium 2023

Dit was een van onze activiteiten tijdens Koningsdag 2023. We laten dit artikel staan zodat je kan lezen wat we zoal organiseren tijdens Koningsdag in het centrum van Someren.

===

Kun jij zingen, dansen, goochelen, turnen, moppen tappen of iets totaal anders …? Doe je dit alleen of in een groepje? En droom je ervan om hiermee een keer op het podium te staan? Meld je dan aan voor het Open Podium tijdens Koningsdag op het Wilhelminaplein in Someren.

 

Alle kinderen van 4-14 jaar mogen zich aanmelden om hun act op te voeren op het podium. In maximaal 6 minuten mag je jouw talent laten zien aan het publiek. Wil je niet meedoen maar wel komen kijken? Vanaf 13.30 uur gaat de show van start.

 

Je kunt je aanmelden door te mailen naar oranjecomitesomerendorp@gmail.com. Dan zorgen wij ervoor dat je een mooi plekje krijgt in het programma. Vind je het spannend en wil je liever op Koningsdag zelf bekijken of je meedoet? Dat kan natuurlijk ook! Dan mag je je op 27 april ter plekke aanmelden. 

Ponyrijden tijdens Koningsdag 2023

Dit was een van onze activiteiten tijdens Koningsdag 2023. We laten dit artikel staan zodat je kan lezen wat we zoal organiseren tijdens Koningsdag in het centrum van Someren.

===

 

Dit jaar heeft Manege Keelven aangeboden om ponyritjes voor de kleintjes te verzorgen tijdens Koningsdag.

Ze zullen in de middag aanwezig zijn en elk kind (mits kleiner dan 1,40 meter en minder wegend dan 40kg) mag een ritje komen maken.

De ponys lopen vanaf Kanaalstraat, naast Uncle Buck richting de bungeetrampoline en weer terug.

Koningsdag 2023 Activiteiten middags op het plein

Dit was een van onze activiteiten tijdens Koningsdag 2023. We laten dit artikel staan zodat je kan lezen wat we zoal organiseren tijdens Koningsdag in het centrum van Someren.

===

We hebben voor jullie een aantal attracties op het plein opgesteld vanaf ongeveer 13.00:

Dit jaar hebben we zelfs 2 spring'kastelen'!

een groot dartbord waarop je punten kunt scoren met een voetbal

Bungeetrampoline, bekend van andere jaren, die heeft geen introductie meer nodig!

 

Veel plezier!

Koningsdag 2023 Diverse activiteiten tijdens Koningsdag

Dit was een van onze activiteiten tijdens Koningsdag 2023. We laten dit artikel staan zodat je kan lezen wat we zoal organiseren tijdens Koningsdag in het centrum van Someren.

===

Naast de andere activiteiten die op deze pagina in de spotlight gezet zijn, zijn er nog een aantal andere (kleinere) activiteiten tijdens de middag op het Wilhelminaplein zoals:. 

schminken. Kinderen kunnen hier geschminkt worden.

(Mega)bellenblazen. Probeer zelf een zo groot mogelijk bel te 'blazen'! (afhankelijk van het weer gaat dit door).

Ballonnenclown is aanwezig waar je de meest vreemde ballonnencreaties kunt laten maken.

En kom (gratis) popcorn eten bij de popcornkraam (van 13.00 tot 15.00) en/of een pannenkoek bij de pannenkoekenkraam (van 11.30 tot 12.30)!

Koningsdag 2023 Jeugdbrandweer Asten/Someren

Dit was een van onze activiteiten tijdens Koningsdag 2023. We laten dit artikel staan zodat je kan lezen wat we zoal organiseren tijdens Koningsdag in het centrum van Someren.

===

Bij de jeugdbrandweer Asten/Someren worden op een speelse manier de beginselen van de brandweer bijgebracht. Hoe blus je nou een brand en hoe kan je mensen vinden in een gebouw wat vol met rook staat? Dat soort zaken oefenen wij als jeugdbrandweer Asten/Someren regelmatig! Het is een energiek team wat er altijd 100% voor gaat.

Dus is een brand blussen wel iets voor jou? Wij zien jou graag verschijnen tijdens Koningsdag om met ons kennis te maken! 

Koningsdag Route kinderfietstocht

Vanwege het feit dat we steeds minder vrijwilligers hebben om mee te helpen voor een veilige route en we gemerkt hebben dat vooral bij de supermarkt mensen niet meer het geduld hebben even te wachten tot de kinderfietstocht voorbij is, hebben we gemeend per 2019 de route om te moeten leggen naar een route die goed te beveiligen is door ons en waarbij ook minder auto's te verwachten zijn. 

 

De route is als volgt:

Start voor het gemeentehuis.
Einde plein linksaf straat in.
Bij ijssalon linksaf de Postelstraat in.
Na ongeveer 200 meter de Molenstraat in.
Eerste straat linksaf (Molsterstraat).
Einde Molsterstraat linksaf de Hoormanstraat in.
Einde Hoormanstraat rechtsaf terug de Postelstraat in.
Einde Postelstraat naar rechts richting Wilhelminaplein.
Voor het Wilhelminaplein bij pand voorheen Thijssen Sport is de finish met voor iedere deelnemer/deelneemster een lekkere verrassing!

 

Koningsdag Oranje-jeugdmarkt

Op Koningsdag kun je je oude speelgoed op de Oranje-jeugdmarkt verkopen vanaf 8.30 uur.  De kraampjes kunnen worden ingericht vanaf 07.30 en het Oranjecomité bepaalt de indeling. Reserveren voor de kraampjes is niet mogelijk, verdeling gebeurt op basis van wie het eerst komt heeft eerste keuze (in overleg met het Oranjecomité).

 

Het Wilhelminaplein hebben we hiervoor gezellig ingericht met kraampjes maar je kunt ook met je eigen kleed of zeil een leuk verkoopplekje maken. Verkoop je oude puzzels, spelcomputer, poppen of iets dergelijks en maak er een leuke dag van. Er mogen geen dieren, planten of voedsel worden verkocht.

 

Vertel iedereen dat je op de Oranje-jeugdmarkt zit en dat je leuke spulletjes in de aanbieding hebt. Neem na de markt de spullen die je niet hebt verkocht mee naar huis, wie weet verkoop je het de volgende keer wel!

 

Speel je een instrument? Misschien mag je het meenemen naar het Wilhelminaplein en laat je daar horen wat je kunt. Alleen of misschien samen met je vrienden of vriendinnen. Een extra zakcentje houd je er altijd aan over!

 

Het gaat een hele leuke dag worden. Het Oranjecomité wenst jullie in ieder geval heel veel plezier. 

 

We zien je op het Wilhelminaplein!

Koningsdag publicatie

Alle activiteiten zijn op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken.

Oranje-gezinsfietstocht

2024: De route van de fietstocht kun je hier downloaden. De route is ongeveer 28 km lang. De foto's kunnen hier gedownload worden en het antwoordformulier via de volgende link.

 

Fietstochten afgelopen jaren:

2023: De route van de fietstocht kun je hier downloaden. De route is ongeveer 26 km lang.

2022: Deze fietstocht van +/- 25 kilometer gaat over veilige verharde paden, hierbij de link naar de fietstocht .

2021: Deze fietstocht van +/- 19 km  is beschikbaar via de link hier. Deze fietstocht heeft een optie voor nog een extra 'lus' te fietsen van 5,5 km.